Alasdair Roberts u Beogradu i Zagrebu

Izvor: BalkanRock.com, 17.Avg.2015, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alasdair Roberts u Beogradu i Zagrebu

Kultni škotski muzičar Alasdair Roberts kreće početkom oktobra na svoju prvu solo turneju u karijeri, na kojoj će nastupiti i u Beogradu i Zagrebu.

Beogradski koncert održaće 13. oktobra u KC Gradu, a specijalni gosti biće Wystan Whitman i Ivan Čkonjević. U hrvatskoj prestonici nastupiće dan kasnije, i to u klubu Močvara.

Alasdair Roberts piše pesme, svira gitaru i objavljuje albume više od dvadeset godina – u >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << početku sa grupom Appendix Out, kasnije kao solo umetnik. Često izvodi škotsku tradicionalnu muziku, a na neki neobičan način svaku pesmu oboji nečim ličnim, posebnim. Kada nastupa solo svira gitaru otvorenog štima, a njegov fingerpicking stil sviranja i glas čine od koncerta pravi mali vremeplov kroz istoriju folk muzike. Ova turneja je izuzetna prilika da čujemo umetnika koji je na vrhuncu svoje karijere i za koga su jednom napisali da se “polako bliži statusu nacionalnog blaga Škotske”.

Satnica i cene karata biće uskoro poznati.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.