Izvor: BalkanRock.com, 18.Feb.2017, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adastra u Osijeku: opušteno, uz kavu

Foto: www.facebook.com/adastraband/

U petak, 17. veljače, u osječkom je trgovačkom centru Portanova održan koncert poznate zagrebačke rock grupe Adastra u sljedećem sastavu: Jeronim Jerko Marić (vokal i gitarist), Igor Meštrović (bubnjevi), Armando Filipi (bas) i Tomislav Šemper (gitarist).

Podsjetimo, ova rock grupa svoj je rad započela davne 2005. godine te ona predstavlja nastavak na nešto prije osnovanu grupu ‘Flare’, u kojoj je glavna >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << vokalistica bila Anđa Marić, sestra Jerka Marića.

S gotovo minimalnim kašnjenjem od svega dvadeset minuta Adastra je koncert započela svojom nešto starijom pjesmom ”Zar je moguće”. Koncert su nastavili izvoditi poznatim pjesmama ”Kamo da krenem”, ”Ja se kajem”, ”Ti si sa neba”, ”Kad smo zajedno”, ”Ako vidiš Anu”, ”Nabujala rijeka”, ”Samo s tobom”, ”Samo da znaš”, ”Surovi grade”, ”Pusti”, dvjema pjesmama grupe Flare: ”Srebrni” (pjesma s istoimenog albuma; tu su pjesmu posvetili prijateljici iz Osijeka) i ”Zaista” te različitim engleskim rock pjesmama kojima su pokušali pokrenuti očito premirnu publiku. Koncert se održavao na drugom katu Portanove u Lounge baru Waldinger pa je tako vladala dosta opuštena atmosfera – ljudi su se družili, razgovarali i čak ispijali kave, slušajući ugodno sviranje Adastre koje se čulo u pozadini.

Upravo je zbog toga koncert bio specifičan i drugačiji od onoga što se očekuje jer je omogućio ljudima da se, uz ugodnu i ne preglasnu, a opet kvalitetnu glazbu podruže i porazgovaraju u opuštenoj atmosferi petka navečer. Iako je na koncertu vladala većinom starija populacija, bilo je i dosta tinejdžera i zamaskirane mlađe djece s roditeljima, s obzirom da nam se bliže i maškare.

“Nikad nisam na groblju svirao. Hajmo, ljudi, dignite guzice!”, u jednom je trenutku poviknuo Jerko Marić te je tek tada publika nekako stala na noge i živnula. Krenule su svima poznate vesele pjesme koje je Adastra odlično interpretirala na svoj prepoznatljivi rokerski način: ”Should I stay or should I go” (The Clash), ”Kupi mi sladoled” (Prljavo Kazalište), ”Numb” (Linkin Park), ”Budi moja voda” (Laufer), ”Wake me up” (Avicii), ”Woo hoo” (Blur) te ”Pjevajmo do zore” (Jura Stublić & Film) s kojom su i zaključili svoj koncert.

Grupa je jedno vrijeme nakon koncerta ostala iza pozornice fotografirati se s fanovima, ali i dodatno promovirati svoj treći album ”Katarza” iz 2015. godine.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.