Napravljen svetleći autoput!

Izvor: Prva.rs, 16.Apr.2014, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravljen svetleći autoput!

Naime, studio "Roesegarde" je prošle 2013 godine predstavio koncept “svetlećih traka”, tj. puteva koji su premazani posebnim slojem. On tokom dana apsorbuje svetlost, a uveče svetli!
Holanđani su tako prvi na svetu, dobili deo autoputa sa osvetljenim trakama, a nalazi se u blizini malog grada Os na sveru zemlje. Osvetljena deonica za sada je dugačka 500 metara.

Osim svetlećih crta, ovaj koncept osmišljen je da se tokom hladnih perioda, odnosno na - 5 stepeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << na putu prikažu svetleće pahulje koje će vozačima ukazivati na klizav put.

Malobrojni srećnici koji su imali priliku da prođu ovim putem kažu da je osećaj kao da prolazite kroz bajku. Ukoliko se pokaže efikasnim, ovaj projekt mogao bi da zaživi i na drugim lokacijama.

Dok vas put ne odvede u Holandiju, pogledajte kako izgleda ova auto-novotarija.

Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Holandija: izgrađen prvi autoput koji svetli u mraku [VIDEO]

Izvor: Economy.rs, 16.Apr.2014

Holanđani su se još jednom pokazali kao evropski predvodnici zelenih trendova, pa su prvi u svetu predstavili neobični koncept svetlećeg autoputa.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.