Enigma muških čarapa

Izvor: Prva.rs, 16.Apr.2014, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enigma muških čarapa

Iako čarape za mnoge muškarce spadaju u jednu od manje važnih kategorija oblačenja, fascinantno je koliko dobro usklađena čarapa može da poboljša izgled jednog muškarca.
Kako ćete uskladiti čarapu uz vaše odelo i cipele zavisi od efekta koji želite da proizvedete. Kada uskladite boju čarapa s bojom cipela (crne čarape s crnim cipelama), čarape će vizuelno predstavljati "produžetak" vaše cipele - tj. izgledaće kao da nosite čizme. Neki se kunu da je ovo jedini način da >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << se usklade čarape s odelom, dok drugi ne mogu da shvate kako neko može da izađe na ulicu s takvim "aranžmanom".
Ako uskladite boju čarapa s bojom pantalona, dobićete vizuelni efekat "dužih" pantalona. I ovde postoje dve grupe istomišljenika.
Za prosečnog muškarca koji ne želi da eksperimentiše, cilj je uskladiti boje i izbeći kontrast, i to je to! Ali ima muškaraca koji su mnogo smeliji kada je reč o izboru čarapa, zato bi oni trebalo da posebno paze, jer je lako preći granicu ukusa.
Kao i sa bilo kojim drugim delom odeće, atraktivnost krajnjeg rezultata našeg eksperimentisanja zavisi prvenstveno od osobe koja tu garderobu nosi. Jarke boje, s dosta kontrasta će biti prihvatljive na osobi koja zrači energijom i sama po sebi je kontraverzna. Prosečan muškarac bi u istoj situaciji izgledao vrlo zbunjujuće i najverovanije smešno. 

Odličan način da se krene s malo agresivnijim pristupom je da se uskladi boja čarapa s bojom kravate, ili možda bojom kaiša, ili nekog drugog detalja. Naravno, boje moraju biti ako ne iste, onda što bliže jedna drugoj. 

Držite se što dalje belih čarapa, osim kada nosite patike.

Ako vas nije briga za mišljenja drugih ljudi, onda možete bukvalno da obujete čarape bilo koje boje i uživate u vašem unikatnom stilu.
Izvor: maksimalno.com

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.