Zaharova: Postoje osnovane sumnje da ubistvo Voronjenka pokazni primer kijevskih vlasti

Izvor: Vostok.rs, 23.Mar.2017, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Postoje osnovane sumnje da ubistvo Voronjenka pokazni primer kijevskih vlasti

Moskva je šokirana ubistvom bivšeg poslanika ruske Državne dume Denisa Voronjenka i tvrdi da postoje osnovane sumnje da je ta akcija pokazni primer kijevskih vlasti, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Kako je rekla, sudeći po informacijama koje su trenutno na raspolaganju, reč je o unapred pripremljenom ubistvu koje ima sve karakteristike demonstrativne akcije kijevskih vlasti.

Istovremeno, Moskva se pribojava da će ukrajinske vlasti, nakon izjave predsednika Petra Porošenka, učiniti sve kako niko nikada ne bi saznao istinu o ubistvu Voronjenkova, navela je.

„Porošenkova izjava da ubistvo bivšeg ruskog poslanika predstavlja čin državnog terorizma od strane Rusije govori isključivo o tome da istraga neće biti objektivna. Uprkos tome, Moskva se nada da će ukrajinske bezbednosne službe ipak operativno i bez politizacije slučaja istražiti ubistvo“, istakla je Zaharova.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.