Vulin: Srbija se dosta izvinjavala

Izvor: Blic, 21.Apr.2015, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbija se dosta izvinjavala

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, rekao je da su "nedopustivi pritisci kojima je Srbija izložena zbog odluke o učešću na vojnom defileu u Moskvi, ali nismo iznenađeni".

Vulin je u intervjuu za "Novosti" rekao da je bilo nedostupivo i bombardovanje Srbije pa se desilo.

"Pažljivo pratimo sve što se dešava sa strane, na globalnom planu, ne isključujemo ni nove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pritiske. Ali, na sve to odgovaramo tako što se držimo interesa Srbije", rekao je Vulin.

On je rekao da premijer Aleksandar Vučić i u Briselu i u drugim prestonicama, govori isto ono što i u Beogradu - idemo ka EU, ne uvodimo sankcije Rusiji.

"Mislim da naši partneri i sa Istoka i sa Zapada poštuju naše pozicije", dodao je Vulin.

Na pitanje ima li novih uslova oko Kosova i da li ćemo, ako se to nastavi, odustati od evropskog puta, Vulin je rekao da je činjenica da postoji politika "u kojoj se stalno nešto novo pojavljuje, drugacije tumači, traži od nas":

"Da li je to razlog da redefinišemo spoljnu politiku u ovom trenutku je pitanje na koje je teško dati odgovor", dodao je on.

Na podsećanje da je posle polemike sa zvaničnicima u Zagrebu kritikovan da otvara nove ratove, Vulin je postavio pitanje: "Kakvi bi to bili odnosi između država ako mogu da ih poremete dve izjave?".

"Ova vlada govori istinu i ne dozvoljava da se Srbiji drže lekcije. Nikad ne započinjemo prvi. I neka mi se kaže šta nije istina u mojoj izjavi. Jel' nije 250.000 ljudi proterano? I da li sam poželeo napredak i svako dobro Hrvatskoj - jesam. A njihov odgovor je bio - leči se. Time pokazuju da su oni ti koji su uzrok nemira, a ne ja", rekao je Vulin.

Upitan kako to tumači, on je odgovorio: "Time što smo navikli da se izvinjavamo, da se ponašamo kao da smo uvek krivi za sve. Godinama smo imali političku i intelektualnu elitu koja se stalno nekome izvinjavala i, da napravim veštačko poređenje, pa ako ima ekstremista u Hrvatskoj, automatski ih ima i u Srbiji".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.