Uvažićemo interese Srbije u novim gasnim projektima

Izvor: Beta, 19.Dec.2014, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvažićemo interese Srbije u novim gasnim projektima

MOSKVA, 19. decembra 2014. (Beta) - Projekti za izgradnju gasovoda od Rusije do Evrope uzimaće u obzir interese Srbije, izjavio je u petak šef ruske diplomatije Sergej Lavrov posle razgovora sa svojim srpskim kolegom Ivicom Dačićem.

"Razmotrili smo situaciju oko gasovoda Južni tok. Uveren sam da će odluke koje budu donete u novim uslovima, uzimati >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << u obzir interese Srbije u realizaciji novih maršruta za isporuku ruskih energenata u Evropu", rekao je Lavrov na zajedničkoj konferenciji za štampu.

Dačić je izjavio da je Srbija razočarana zbog situacije oko Južnog toka, jer je mnogo uloženo ne samo ekonomski, već i politički.

Najavio je da će predsednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić narednih meseci ponovo razgovarati s ruskim predsednikom i premijerom Vladimirom Putinom i Dmitrijem Medvedevom o Južnom toku i isporukama ruskog gasa.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Lavrov: Nećemo zaboraviti Srbiju

Izvor: B92, 19.Dec.2014

Projekti za izgradnju gasovoda od Rusije do Evrope uzimaće u obzir interese Srbije, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov..."Razmotrili smo situaciju oko gasovoda Južni tok. Uveren sam da će odluke koje budu donete u novim uslovima, uzimati u obzir interese Srbije u realizaciji novih maršruta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.