Ubijen ruski opozicionar Boris Njemcov

Izvor: Beta, 28.Feb.2015, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen ruski opozicionar Boris Njemcov

MOSKVA, 27. februara 2015. (Beta-AP) - Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je lider opozicije Boris Njemcov ubijen u petak uveče u centru Moskve, nadomak Kremlja.

Njemcov, oštar kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina, ubijen je iz vatrenog oružja.

Kako javljaju svetske agencije, u Njemcova je pucano iz automobila koji je prelazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << most kod Kremlja.

Njemcov, rodjen 1959. godine, bio je potpredsednik ruske vlade 90-ih godina za vreme predsednika Borisa Jeljcina, a kasnije je postao vatreni Putinov protivnik, koji je organizovao ulične proteste.

Njegovo ubistvo se dogodilo pošto je ruska opozicija u nedelju pozvala na marš protiv ruskih vlasti koje optužuje da loše upravljaju ekonomskom krizom u zemlji zbog zapadnih sankcija i pada cene nafte.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Moskva: Ubijen Boris Nemcov

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Feb.2015

Prominentni ruski opozicionar i bivši zamjenik premijera Boris Nemcov (Nemtsov) ubijen je u petak uveče u Moskvi. Press centar ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova potvrdio da je Nemcov ubijen kod Boljšoj kamenog mosta u centru Moskve 27. februara naveče, u blizini Kremlja. Osude i zahtjev za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.