UPOZORENJE STRUČNJAKA Moskva je paranoična po pitanju NATO-a, moguć novi hladni rat

Izvor: Blic, 09.Feb.2016, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZORENJE STRUČNJAKA Moskva je paranoična po pitanju NATO-a, moguć novi hladni rat

Rusija je paranoična po pitanju NATO i izazova koji ta Alijansa za nju predstavlja, a napori zvanične Moskve da parira američkoj moći bi mogli da izazovu novi "hladni rat", upozorio je danas direktor američke Nacionalne obaveštajne agencije Džejms Klaper.

"Oni su veoma zabrinuti povodom toga da ih neko ograničava", rekao je Klaper obraćajući se Komitetu za oružane snage američkog Senata, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << AFP.

Šef američkih obaveštajaca smatra da Rusija strahuje od toga da bi postavljanje raketnog odbrambenog sistema u Evropi moglo da negira pretnju koju ruski nuklearni arsenal predstavlja za Zapad.

"Mislim da su Rusi u osnovi paranoični u vezi NATO", rekao je Klaper.

"Tako da smatram da bi mnoge od tih agresivnih stvari koje Rusija radi iz raznih razloga, poput povećanja moći i stvaranja slike da su jednaki sa SAD, itd...mogle da se nastave i mogli bismo da se nađemo u još jednoj spirali sličnoj 'hladnom ratu", kazao je Klaper.

Odnosi između Vašingtona i Moskve su u poslednje vreme napeti zbog sporova oko proširenja NATO u istočnoj Evropi i ruske vojne intervencije u Siriji i Ukrajini, navodi AP.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Novi 'hladni rat' bi mogla da izazove agresivna politika Rusije"

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2016

"Agresivna dejstva Rusije mogla bi da rezultiraju novim "hladnim ratom“ između Moskve i Vašingtona" izjavio je direktor Nacionalne obaveštajne agencije SAD Džejms Klaper...- Rusija je veoma paranoična kada je reč o NATO–u, zabrinuti su zbog vojnog obuzdavanja, kao i zbog protivraketnog štita...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.