U čijoj kući živi Mira Marković u Moskvi? Pitajte Putina

Izvor: Blic, 20.Sep.2014, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U čijoj kući živi Mira Marković u Moskvi? Pitajte Putina

Ako je verovati Draganu Hadži Antiću, Mira Marković u Moskvi živi od 58.000 dinara profesorske penzije, koju joj on redovno šalje iz Beograda.

To je oko 620 dolara, što je za moskovske prilike izuzetno malo. Sirotinja u drugom najskupljem gradu na svetu živi sa 1.000 dolara mesečno. Kafa u restoranu košta oko šest dolara, večera najmanje stotinu, patike isto toliko, a bar 150 dolara je najjeftinija pozorišna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << karta.

Asketska skromnost udovice Slobodana Miloševića se, tvrdi Hadži Antić, neće promeniti čak i ako Savet EU 29. septembra ukine uredbu kojom je još 2000. godine zamrznuta imovina porodice Milošević-Marković u EU, jer “te imovine nema”.

- Mira je skromna žena. Pa šta vi mislite, da njoj trebaju pare za šoping, za „luj viton“ i „pradu“? To su sve gluposti - kaže Hadži Antić, blizak prijatelj Mirjane Marković i njenog pokojnog muža.

Na konstataciju da joj, ako ništa drugo, treba novac za stan i hranu u izuzetno skupoj Moskvi, on kaže: “Kakav stan? Pa nije to njena kuća. A čija je, pitajte Putina.”

Kome se ukidaju sankcije

Osobe kojima će EU odmrznuti sredstva su Slobodan Milošević, Borislav Milošević, Vlajko Stojiljković (preminuli), Mirjana Marković, Marko Milošević, Marija Milošević, Milica Gajić, Milan Milutinović, Dragoljub Ojdanić, Nebojša Pavković, Nikola Šainović, Mile Mrkšić, Miroslav Radić i Veselin Šljivančanin.

I nekadašnji Miloševićev advokat Toma Fila kaže da su “svi” tražili navodne milijarde koje su Mirjana i Marko Milošević odneli u Rusiju, ali niko ništa nije našao.

Komšija

Cena kvadrata u elitnom naselju u Podmoskovlju - Barvihi kreće se od pet do 15.000 evra. Vile od 1.000 kvadrata prodaju se za 20 miliona evra. Naselje je poznato kao “deponija za odlaganje krupnog diktatorskog otpada”. Pre dva meseca kuću je u Barvihi pazario nekadašnji ukrajinski vođa Viktor Janukovič.

- Znam da je mnogo para, milioni maraka, išlo na Kipar. Ali sve je to trošeno za probijanje sankcija, za naftu, pa i jedan američki helikopter kupljen je tim parama. Ako sada nešto ima od para u inostranstvu, onda to treba pitati Marka, jer ako je neko izneo, onda je to bio on. Lično, ne verujem da ima išta od toga - kaže Fila za “Blic”.

Pokojni Miloševićev brat Borislav pre dve godine je pričao kako Mira i Marko “žive normalnim životom” u Barvihi, luksuznom moskovskom predgrađu.

Iako je prva sumnja bila da je ukidanje restriktivnih mera EU protiv familije Milošević-Marković izdejstvovao lider SPS Ivica Dačić, koji ima dobar odnos sa Ketrin Ešton, to nije tačno.

- U predlogu EK piše da nema osnova da se nastavi s primenom sankcija, s obzirom na to da osobe sa liste više nisu pretnja za demokratiju i zato EK i visoki predstavnik EU predlažu da se uredba ukine. Srbija o ovom pitanju nije konsultovana niti je tražen njen stav - objasnio je Dačić za “Blic”.

SAD, ipak, još drže ove sankcije.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U čijoj kući živi Mira Marković u Moskvi? Pitajte Putina

Izvor: Vesti-online.com, 20.Sep.2014

Ako je verovati Draganu Hadži Antiću, Mira Marković u Moskvi živi od 58.000 dinara profesorske penzije, koju joj on redovno šalje iz Beograda...Svi dragaju za njihovim milionima koje su, navodno, odneli u Rusiju: Marko Milošević i Mira Marković.. ..To je oko 620 dolara, što je za moskovske...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.