U Aleji mira zasađeno 70 jorgovana

Izvor: Kragujevac.rs, 21.Okt.2014, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Aleji mira zasađeno 70 jorgovana

U šumaričkoj Aleji mira, danas je zasađeno 70 sadnica jorgovana povodom obeležavanja 70. godišnjice oslobođenja Srbije od fašizma. Akciju je pokrenuo ruski pokret “Jorgovan pobede-jorgovan sećanja“ u saradnji sa srpskim pokretom “Srbija-zemlja jorgovana“ na čijem je čelu srpski patrijarh Irinej.

Jorgovane su u prisustvu članova Gradskog veća, Jasmine Predojević-Simović, Zorana Rajovića i članova delegacija gradova >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Moskve, Smolenska i Rževa, zasadili učenici Politehničke škole. Pored Kragujevca, bašte jorgovana zasađene su u Beogradu i Novom Sadu.

Politehnička škola ima Centar za ekološko obrazovanje učenika, zbog čega su se oni priključili ovoj akciji. Jorgovani predstavljaju simbol ljubavi, prijateljstva i mira između dve prijateljske zemlje, Rusije i Srbije - rekla je Jasmina Predojević Simović, član Gradskog veća za zaštitu životne sredine, održivi razvoj i saradnju sa udruženjima.

Nadežda Mihajlovna Pronina, koordinator akcije “Jorgovan pobede-jorgovan sećanja“ kaže da je delegacija iz Rusije pre dve godine posadila 7 jorgovana u Kragujevcu kao simbol stradanja njegovih građana u Drugom svetskom ratu i tada su odlučili da u znak poštovanja prema kragujevačkim žrtvama u ovom parku zasade sukcesivno 7000 jorgovana. Ona se u ime ruske delegacije zahvalila domaćinima na srdačnom prijemu i izrazila zadovoljstvo što se i grad Kragujevac na ovaj način pridružio obeležavanju 70. godišnjice oslobođenja od fašizma.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

U Šumaricama će mirisati 7.000 jorgovana

Izvor: Šumadija Press, 22.Okt.2014, 14:34

Učenici Politehničke škole zasadili su u šumaričkoj Aleji mira prvih 70 sadnica jorgovana povodom obeležavanja 70. godišnjice oslobođenja Srbije od fašizma.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.