Teslić predvodio delegaciju Treće Srbije u Moskvi

Izvor: 025info.rs, 31.Jan.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teslić predvodio delegaciju Treće Srbije u Moskvi

Delegacija Treće Srbije koju su činili članovi predsedništva Goran Milenković i Marko Teslić posetila je palatu Saveta Federacije Rusije u Moskvi. Poseti je prisutstvovao i Vladimir Zotov.

Tom prilikom delegacija je imala produktivan razgovor sa senatorima Konstantinom Kosačevim, rukovodiocem Komiteta za međunarodne poslove, bivšim direktorom Ruske federalne agencije za međunarodni uticaj Rusije "Rossotrudničestvo" i Valerijem Rjazanskim, >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << predsednikom Komiteta za socijalnu politiku. Na marginama događaja razmenjena su mišljenja i pogledi na aktuelnosti u Srbiji, "obojenu" pretnju stabilnosti države, zatim o AP Vojvodini i Kosovu i Metohiji, Hrvatskoj, ali i u Ukrajini i Rusiji. U budućnosti Rusija će imati sve veći interes da sarađuje sa Srbijom i to je proces koji će, kako ističu u Trećoj Srbiji potencirati i promovisati, jer je to svakako i interes građana Srbije.

Takođe, organizovan je bio sastanak sa Aleksandrom Borisovim, senatorom Saveta Federacije i koordinatorom Jedinstvene Rusije za omladinsku politiku. Obe strane pokazale su veliko interesovanje za zajedničku saradnju. Očekuje se dolazak Senatora Aleksandra Borisova u uzvratnu posetu Novom Sadu i Trećoj Srbiji, u sastavu delegacije Mlade garde Jedinstvene Rusije, početkom marta ove godine.

Održan je sastanak sa Viktorom Konopackim, predsednikom Doma mladih zakonodavaca pri Savetu Federacije, institucije koja obuhvata rad svih poslanika starosti do 35 godina, do najvišeg nivoa u Ruskoj Federaciji. Uloga predsednika Doma vrlo je bliska programu i načelima Treće Srbije. U Srbiji mora doći do smene generacija na političkoj sceni i iskustva Doma mladih zakonodavaca veoma će koristiti u promovisanju sličnih ideja u Srbiji, kažu predstavnici Treće Srbije.

Glavni i odgovorni urednik

email: rajko@025info.rs
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na 025info.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.