Stižu Rusi u BG - Srbija i Moskva posebni u svetu

Izvor: B92, 26.Sep.2016, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stižu Rusi u BG - Srbija i Moskva posebni u svetu

Beograd -- Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom razgovarala je o budućoj saradnji.

Brnabićeva je zahvalila Čepurinu na inicijativi za održavanje ovog sastanka i upoznala ga sa ciljevima Ministarstva.

Među njima su nastavak racionalizacije i rad na profesionalizaciji državne uprave, koordinacija inspekcijskih službi radi smanjenja sive ekonomije u Srbiji i pitanja ljudskih i manjinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava, sa posebnom pažnjom usmerenom na saradnju sa nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

"Među prioritetnim zadacima Ministarstva koje vodim su uspostavljanje E-uprave, odnosno, uvođenje većeg broja elektronskih usluga za građane i privredu, kao i puna primena Zakona o inspekcijskom nadzoru, kako bismo smanjili udeo sive ekonomije“, izjavila je ministarka.

Ona je dodala da je u planu i osnivanje Akademije za usavršavanje javnih službenika kao krovne institucije za obrazovanje i obuku postojećeg kadra, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Ambasador Čepurin je istakao da se u prvoj nedelji oktobra u Beogradu održavaju Dani Moskve, koji će okupiti veliki broj privrednika, predstavnika kulturnog života Rusije i sportskih radnika.

Beograd i Moskva, kako je dodao, imaju presudnu ulogu kako u svojim zemljama tako i u Evropi i svetu - zbog privlačenja investicija, ljudskog kapitala i opšteg razvoja.

Bliža saradnja i razmena između Rusije i Srbije, veoma su značajni za obe zemlje, zaključeno je na sastanku.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.