Spartak Moskva oformio esport timove za tri igrice (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Apr.2017, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spartak Moskva oformio esport timove za tri igrice (VIDEO)

Sportsko društvo Spartaka iz Moskve odlučilo se da u svoju porodicu uvrsti i esport tim.

Potencijal gaming-a je u Rusiji odavno prepoznat, što se videlo odlukom tamošnjeg ministarstva sporta da esportu postavi isti status kao i ostalim vidovima tradicionalnog sporta.

Kako prenosi "esportsvesti", objavljeno je da će boje ruskog velikana braniti timovi u u igricama League of Legends, CS:GO-u i Doti 2. Tako je Spartak >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Moskva postao prvo sportsko društvo u Rusiji koje će svojim brojnim sekcijama dodati i nekoliko esport timova.

Za Spartak je do sada već nastupao FIFA igrač Sergej “KEFIR” Nikiforov, a sada će klubu biti pridodati i timovi u tri najpopularnije igre u Rusiji. Za sada je poznat sastav Spartakovog CS:GO tima: potpisan je ugovor sa igračima tima Rush3D, tima koji iza sebe ima nekoliko visokih plasmana na Minor turnirima i jednu titulu na Hellcase Cup-u u decembru prošle godine. Kanteraši Spartaka biće Anatolij “liTTle” Jašin, Pavel “AERO” Surmač, Dmitrij “facecrack” Aleksejev, Artjom “Art” Ševčenko i Anton “kibaken” Kolesnjikov, prenosi navedeni portal.

Ovom investicijom Spartak Moskva počinje novo poglavlje u svojoj dugoj istoriji, kao i u istoriji ruskog sporta uopšte.

Više informacija naći ćete na portalu spartak.gg.



(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.