Snouden u Moskvi razgovarao sa švedskim poslanicima

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Mar.2015, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snouden u Moskvi razgovarao sa švedskim poslanicima

Trojica švedskih poslanika sastala su se danas s bivšim savetnikom američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) Edvardom Snoudenom, s kojim su razgovarali o programima nadziranja i privatnim pitanjima.

Sastanak je organizovala fondacija "Rajt lajvihud avord", koja je prošle godine Snoudenu dodelila godišnju nagradu za ljudska prava.

Snouden je kasnije saopštio da je s poslanicima razgovarao o masovnom nadziranju, zaštiti privatnosti i transparentnosti i dodao: >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "Želeo bih da ih uskoro ponovo vidim u Švedskoj", preneo je AP.

Sa Snoudenom su razgovarali švedski poslanici iz stranke Zelenih - članice koalicione vlade - i umerene i liberalne stranke.

Snouden, bivši savetnik NSA, izazvao je veliku kontroverzu prošle godine kada je u javnost izneo podatke o postojanju velikog broja tajnih programa nadziranja NSA.

Nakon objavljivanja dokumenata u "Gardijanu" i "Vašington postu", Snouden iz Hongkonga beži u Moskvu, gde u avgustu prošle godine dobija azil.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snouden sa švedskim poslanicima

Izvor: B92, 27.Mar.2015

Trojica švedskih poslanika sastala su se s bivšim savetnikom NSA Edvardom Snoudenom, s kojim su razgovarali o programima nadziranja i privatnim pitanjima...Sastanak je organizovala fondacija "Rajt lajvihud avord", koja je prošle godine Snoudenu dodelila godišnju nagradu za ljudska prava...Snouden...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.