Snažno nevreme u Moskvi, raste broj mrtvih VIDEO

Izvor: B92, 29.Maj.2017, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažno nevreme u Moskvi, raste broj mrtvih VIDEO

Moskva -- Bilans žrtava olujnog vremena koji je pogodilo glavni grad Rusije porastao je na 13 poginulih i 105 povređenih.

Mediji su prvobitno javili da je poginulo 11 osoba, a da je 70 ozbiljno povređeno, međutim kasnije je stigao izveštaj o još dve žrtve - devojčici (11) na koju je palo drvo i muškarcu (57) na koga je pala ograda, prenosi AFP.

Povređeni su smešteni u 10 bolnica u Moskvi, a zvaničnici su upozorili da bi broj žrtava mogao da poraste.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Moskovske službe za vanredne situacije angažovane su na uklanjanju drveća, ali nema izveštaja o nekoj većoj materijalnoj šteti.

Zbog nevremena otkazani su letovi sa aerodroma u Moskvi, dok je linija brzog voza ka aerodromu Vnukovo bila obustavljena dok radnici nisu uklonili drvo sa šina.

Direktor meteorološke službe kazao je da je duvao vetar jačine 22 metra u sekundi, kao i da je moguća još jedna oluja u toku noći.

Agencija Tas prenosi da je uragan, koji je u toku popodneva pogodio Moskvu oborio 3.500 drveća, a da je duvao vetar jačine 28 metara u sekundi.

Oluja je oborila na stotine stabala, a više vozila je oštećeno u Moskvi i predgrađu.

Tas navodi da se i oko rezidencije ruskog premijera Dmitrija Medvedeva u Gorkom, kod Moskve, srušilo nekoliko borova.

Oluja je oštetila i krov na zgradi ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

.

.

.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.