Sisi se nudi Putinu da zameni Turke

Izvor: B92, 30.Nov.2015, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sisi se nudi Putinu da zameni Turke

Kairo je Moskvi uputio molbu da mu dostavi spisak proizvoda iz Turske čiji je izvoz zabranjen ili ograničen, kako bi oni bili zamenjeni egipatskom robom.

Kako je saopštilo Ministarstvo za trgovinu Egipta, o delimičnoj zameni turskog izvoza egipatskim razgovarali su ministri industrije i trgovine Egipta Tarek Kabil i njegov ruski kolega Denis Manturov na sastanku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Egipat je zainteresovan da zadovolji potrebe ruskog tržišta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u robi, posebno onoj koja je isporučivana iz Turske, uzimajući u obzir rusku odluku da ograniči turski izvoz na rusko tržište voća i povrća za 66 odsto, kao i odeće i kože“, saopštilo je egipatsko ministarstvo.

Egipatski ministar je takođe izjavio da Egipat ima mogućnost da izvozi ove proizvode, kao i „sve neophodne kapacitete“ za to.

"Kabil se povodom toga obratio ruskom kolegi s molbom da mu dostavi spisak najvažnijih izvoznih proizvoda iz Turske kako bi se pripremila poseta ruskih uvoznika egipatskim preduzećima“, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.