Izvor: Blic, 02.Jun.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali: Beograd želi saobraćajni softver po ugledu na Moskvu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas u Moskvi da bi Beograd želeo da ima saobraćajni softver kao glavni grad Rusije, koji u potpunosti optimizira i gradski saobraćaj i saobraćaj u celini.

Mali je podsetio da gradski prevoz Moskve dnevno preveze oko 15 miliona putnika.

- To je sistem koji potpunosti optimizira i gradski saobraćaj i saobraćaj u celini, sve semafore i sve raskrsnice grada Moskve. Taj softver koji bi mi želeli da imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Beogradu - rekao je Mali drugog dana trodnevne zvanične posete Moskvi.

Prema njegovim rečima, naš sistem upravljanja saobraćajem trebalo bi unaprediti i napraviti integrisani sistem koji će s jedne strane biti efikasan, a sa druge jednostavan.

- Iskustva Moskve u tome mogu biti od velikog značaja, kako bismo našli što bolje rešenje, koje će uzeti u obzir svu saobraćajnu infrastrukturu - rekao je gradonačelnik Beograda.

Mali danas o pitanju saobraćaja razgovara i sa gradonačelnikom Moskve Sergejom Sobjaninom, kao i o ostalim mogućnostima saradnje dva glavna grada, koju će potvrditi i potpisivanjem Programa o saradnji.

Vesić najavio saradnju povodom razmene iskustava

Gradski menadžer Goran Vesić, koji se nalazi u delegaciji Beograda koja je u trodnevnoj poseti Moskvi, izjavio je danas da će Beograd veoma brzo da konkretizuje saradnju sa Moskvom kada je u pitanju upravljanje saobraćajem.

 - Dobro upravljanje saobraćajem koje podrazumeva semafore koji rade u adaptibilnom sistemu, što znači da se režim rada prilagođava gustini saobraćaja, i kontrola na najvažnijim saobraćajnicama, što podrazumeva mogućnost intervencije u režimu saobraćaja ukoliko su gužve velike, mogu znatno da olakšaju život građana Beograda. Šta znači neuređenost u saobraćaju možda najbolje govori podatak da jedno vozilo u Beogradu izgubi 30-40 minuta tražeći parking u centru grada. Dogovorili smo se da stručnjaci Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda posete Centar za upravljanje saobraćajem Moskve, kako bi lično razmenili iskustva - rekao je Vesić.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali otkrio kako Beograd treba da se ugleda na Moskvu

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je u Moskvi da Beograd želeo da ima saobraćajni softver kao glavni grad Rusije, koji u potpunosti optimizira i gradski saobraćaj i saobraćaj u celini...Mali je podsetio da gradski prevoz Moskve dnevno preveze oko 15 miliona putnika...- To je sistem koji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.