Satelitski snimci slike iz igrice

Izvor: B92, 30.Avg.2014, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Satelitski snimci slike iz igrice"

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov kaže da su satelitski snimci, koji pokazuju ruske snage koje ulaze u Ukrajinu, zapravo uzeti iz kompjuterske igrice.

"Nije prvi put da vlasti u Kijevu optužju Rusiju za upad, a jedino što nisu učinili je da pruže dokaz za optužbe", rekao je Lavrov, ističući da Ukrajina i ne može da iznese stvarne činjenice koje bi to potvrdile.

Lavrov je kazao da je prikrivanje činjenica o svemu što se dogadja u Ukrajini tipično za SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i evropske zemlje, bilo da je reč o kretanju ruskih snaga, direktnom učešću američkih bezbednosnih službi u davanju instrukcija ukrajnskim snagama da sprovedu bezbednosne operacije (na istoku Ukrajine), ili pak istrazi o avionskoj nesreći "boinga".

Zapad, Kijev i Moskva nastavljaju da razmenjuju optužbe povodom situacije u Ukrajini i navodnog prisustva ruskih vojnika u toj zemlji.

Ruski predsednik Vladimir Putin uporedio je napade ukrajinske vojske na gradove na jugoistoku te zemlje sa udarima fašista na Lenjingrad tokom Drugog svetskog rata, dok je šef NATO Anders Fog Rasmusen ponovio optužbe da ruske trupe učestvuju u sukobima, a demantije Moskve nazvao "šupljim".

Ukrajinska vojska tvrdi da je poziv ruskog predsednika Putina da se otvori "humanitarni koridor" da bi ukrajinski vojnici mogli da se povuku, dokaz da su proruski aktivisti na istoku Ukrajine pod direktnom kontrolom Kremlja, ali iz OEBS-a porucuju da nema dokaza da ruske regularne vojne trupe deluju na teritoriji Ukrajine.

Američki predsednik Barak Obama okrivio je juče Rusiju za eskalacije nasilja u istočnoj Ukrajini i naveo da najnovije slike jasno pokazuju da su ruski vojnici unutar ukrajinskih granica, što će "doneti dodatne posledice" za Moskvu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Satelitski snimci uzeti iz kompjuterske igrice

Izvor: Blic, 30.Avg.2014

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da su satelitski snimci, koji navodno pokazuju kako ruske snage ulaze u Ukrajinu, zapravo uzeti iz kompjuterske igrice...Nije prvi put da vlasti u Kijevu optužju Rusiju za upad, a jedino što nisu učinili je da pruže dokaz za optužbe,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.