Sastanak s Putinom privukao veliku pažnju

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Sep.2014, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak s Putinom privukao veliku pažnju

MOSKVA - Sastanak Vladimira Putina, ruskog predsjednika, i Milorada Dodika, predsjednika RS, i Željke Cvijanović, predsjednika Vlade RS, privukao je veliku pažnju medija, kako domaćih tako i onih u regionu i Evropi.

Tako je ruska agencija Ria Novosti prenijela opširan izvještaj sa ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sastanka, sa kojeg su izvještavali i ostali ruski mediji.

Na zvaničnoj internet stranici predsjednika Ruske Federacije objavljen je transkript razgovora Vladimira Putina s predsjednikom Dodikom, a koji je podijeljen i na njegovom zvaničnom Twitter nalogu.

U njemu se navodi kako je Putin rekao da je upoznat sa činjenicom da Dodika podržava veliki broj birača, dok je predsjednik RS kazao kako cijeni podršku Rusije, na kojoj je i zahvalio.

I svi značajni mediji u regionu posvetili su pažnju ovom sastanku.

Srbijanski B92, između ostalog, prenio je kako je predsjednik RS najavio Putinovu posjetu Balkanu i Beogradu.

"Srbija je značajan partner Ruske Federacije, i da, naravno da je bilo riječi i o Srbiji. Rusija veoma cijeni principijelne stavove i ponašanje Srbije u vezi s ovom ukupnom situacijom i u tom pogledu, koliko sam razumio, planira se određena posjeta", rekao je Dodik, a prenio B92.

Splitska "Slobodna Dalmacija" navela je da je Dodik Putinu prenio bezuslovnu podršku sadašnjoj ruskoj politici.

Detalje sastanka danas su prenijeli i hrvatski "Jutarnji list", beogradske "Večernje novosti", Radio Slobodna Evropa, francuska novinska agencija AFP, kao i mnogi drugi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.