Šarapova ostaje bez ruskog državljanstva?

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2014, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarapova ostaje bez ruskog državljanstva?

MOSKVA - Teniserka Marija Šarapova našla se na udaru ruske javnosti nakon najave da neće poštivati nove odredbe poreskog zakona.

Prema tim odredbama,  svi državljani Rusije koji žive u inostranstvu moraju ponovo prijaviti pasoše i prikazati finansijsko stanje zbog novog obračuna poreskog sistema.

Ako to ne naprave, stići će im kaznena prijava,  a mogli bi da izgube i državljanstvo.

Situacija u Ukrajini i sankcije "zategli" su odnose Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sa SAD i ostatkom Evrope i nagnali predsjednika Vladimira Putina da donese novi zakon.

Međutim, Šarapova je najavila da će se oglušiti na takve zahtjeve.

Šarapova ima prebivalište  na Floridi i dvojno državljanstvo - američko i rusko.

Ona smatra da je novi  zakon napravljen tako će svi državljani ruske nacionalnosti koji žive izvan domovine bili natjerani da plaćaju dvostruki porez.

Takva odluka mogla bi najbolju rusku teniserku stajati gubitka ruskog državljanstva. Na taj način postala bi isključivo Amerikanka.

Takođe, u Rusiju bi mogla ući samo uz vizu koju će nakon ovakvog incidenta, kako smatraju ruski mediji, teško dobiti.

Na nekim društvenim meržama Rusi su izvrijeđali Šarapovu nazvavši je "američkom izdajicom", ali i mnogim drugim pogrdnim imenima.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.