STRAVIČAN POŽAR Gorelo 15 milioni knjiga u Moskvi

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 03:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAVIČAN POŽAR Gorelo 15 milioni knjiga u Moskvi

Veliki požar izbio je u biblioteci ruskog Insituta za društvene nauke u Moskvi, gde se nalazi više od 15 miliona knjiga. Uzrok izbijanja požara nije poznat, a povređenih nema, javljaju ruski mediji.

Vatrogasci su, posla dva sata borbe, uspeli da lokalizuju požar, ali se, u međuvremenu, obrušila polovina krovne konstrukcije, odnosno oko 1.000 metara kvadratnih krova.

Mediji javljaju da su uništene vredne knjige, ali će konačna procena štete biti poznata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kasnije.

Nije jasno pod kojim je okolnostima izbila vatra.

Biblioteka ima oko 15 miliona knjiga, uglavnom naučne literature, od kojih je tek oko 1.5 miliona objavljeno posle 1973.

To su knjige ruskih i inostranih autora, o fizici, medicini, tehnici.

Osnovana je 1934. godina, kao privremena biblioteka koja je kasnije prerasla u Institut društvenih nauka.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

VIDEO: Gorelo 15 miliona vrednih knjiga u Moskvi

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jan.2015

Veliki požar izbio je u petak uveče u biblioteci ruskog Insituta za društvene nauke u Moskvi, gde se nalazi više od 15 miliona knjiga. Uzrok izbijanja požara nije poznat, a povređenih nema, javljaju ruski mediji...Vatrogasci su, posla dva sata borbe, uspeli da lokalizuju požar, ali se, u međuvremenu,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.