SB UN blokirao saopštenje o osudi napada na ambasadu Rusije

Izvor: RTS, 26.Jul.2017, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SB UN blokirao saopštenje o osudi napada na ambasadu Rusije

Portparol Misije Rusije u UN Fjodor Stržižovski naveo je da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija nije usvojio saopštenje za medije u kojem se osuđuje nedavno granatiranje ruske ambasade u Damasku, jer je nekoliko država odbacilo tekst koji je Moskva predložila.
Prema rečima Fjodora Stržižovskog, tekst koji je predložila ruska delegacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zasnovan je "na standardnim formulacijama u vezi sa antiterorizmom i imunitetom diplomatskih misija", prenosi Tas.

"Sa žaljenjem moramo da saopštimo da su neke članice Saveta bezbednosti ponovo odbile da razmotre rusku verziju predloga pod izmišljenim izgovorom da nema dovoljno dokaza za terorističku prirodu napada", rekao je Stržižovski.
Istakao je da, iako ruski partneri tvrde da im je borba protiv terorizma prioritet, oni pokušavaju da "zaštite one za koje verovatno smatraju da bi mogli biti korisni u njihovim razornim geopolitičkim planovima o Siriji".
Ruska misija u UN saopštila je da je ruska ambasada u Damasku bila meta nekoliko minobacačkih napada od 24. do 25. jula u kvartu Džobar u Damasku gde su terorističke grupe i dalje prisutne.
Zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Vladimir Safronkov je juče na sastanku SB UN rekao da Rusija poziva svoje partnere da osude te napade.
Rusija je više puta tražila da SB UN usvoji saopštenje za medije u kojem osuđuje napade na njenu ambasadu u Damasku, ali su u nekim slučajevima te pokušaje blokirale zapadne zemlje, insisitirajući na formulacijama koje su neprihvatljive za Rusiju, navodi ruska agencija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SB UN blokirao saopštenje o osudi napada na ambasadu Rusije

Izvor: BKTV News, 26.Jul.2017

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija nije u utorak usvojio saopštenje za medije u kojem osuđuje nedavno granatiranje ruske ambasade u Damasku, jer je nekoliko država odbacilo tekst koji je Moskva predložila, rekao je portparol Misije Rusije u UN Fjodor Stržižovski...Prema njegovim rečima, tekst...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.