Izvor: Nezavisne Novine, 12.Feb.2016, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruskinja oborila rekord u streličarstvu: Rasteže luk nogama (VIDEO)

MOSKVA - Ruska atletičarka Ana Beliš postavila je rekord u pogađanju ciljeva strijelama stojeći na rukama i rastežući luk nogama.

Ana Beliš pogađa ciljeve stojeći na rukama sa prosječnim odstupanjem 5,29 cm od linije centra, a najbliži pogodak bio je samo 2 cm udaljen od centra.

„Ovo je fenomenalan rezultat! Neiskusni strijelci ne mogu ponoviti ovaj rezultat, čak ni ako koriste ruke“, rekao je glavni urednik „Ruske knjige rekorda“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Beliševa je gađala sa udaljenosti od oko tri metra, iako je udaljenost za postizanje „svjetskog rekorda“ oko dva puta veća, 6.09 metara.

Izdavači knjige rekorda obično dobijaju prihod od prodaje svojih knjiga koje su zaštićene autorskim pravima, kao i od naknada za snimanje za sudije.

Dok „Ruska knjiga rekorda“, naplaćuje samo naknade za video-snimke duže od 30 minuta, Ginisova knjiga rekorda objavljivanje naplaćuje od 7.500 do 20.000 dolara kompanijama i pravnim licima, i oko 500 dolara pojedincima.

Ana Beliš je iskusna rekorderka. Kao desetogodišnjaka, ona je uradila 1.500 sklekova u 52 minuta, a sa 13 godina povukla je dva putnička automobila težine 2,5 tona.

(NN, Sputnjik)
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

(VIDEO) RUSKINJA OD GUME: Ova devojka obara rekorde u malo drugačijem streličarstvu!

Izvor: Kurir, 12.Feb.2016

Ruska sportistkinja Ana Beliš postavila je rekord u gađanju mete strelama, stojeći na rukama i rastežući luk nogama...Ova neverovatna 19-godišnjakinja pogađa ciljeve stojeći na rukama sa prosečnim odstupanjem 5,29 centimetara od linije centra, a najbliži pogodak bio je samo 2 centimetra udaljen...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.