Ruski vuk

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2015, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vuk

Mnogi se ovih dana pitaju ko je čovek čija je inicijativa da ruski motociklisti Noćni vukovi krenu od Moskve do Berlina, u čast 70. godišnjice Velikog otadžbinskog rata. Iako je "demokratska" Evropa poručila da će za ruske motocikliste zatvoriti granice i sprečiti ih da odaju počast žrtvama palim u Drugom svetskom ratu, on je nastavio put. On ima počasno mesto na paradama i vozi pored Vladimira Putina, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Barak Obama stavio ga je na svoju crnu listu. Njegovo ime je Aleksandar Sergejevič Zaldostanov, a poznatiji je kao Hirurg. Po profesiji je lekar, a po opredeljenju - motociklista.

Osnivač je i predsednik najmasovnijeg svetskog motociklističkog kluba Noćni vukovi, koji ima više od 5.000 članova u Rusiji, bivšim sovjetskim republikama, Srbiji, Republici Srpskoj, Makedoniji, Bugarskoj, Rumuniji... Njihov član je i ruski predsednik Putin, ali i lider ruske Čečenske Republike Ramzan Kadirov. Hirurg i njegovi vukovi neguju tradicionalne vrednosti, pomažu deci bez roditelja i u borbi protiv narkomanije. Putin je Hirurga odlikovao Ordenom časti za izuzetne zasluge. Hirurg je i veliki prijatelj Srbije. Bajk šou u Sevastopolju i Novorosijsku 2011, koje je posetilo više od pola miliona ljudi i predsednik Rusije na motociklu, posvetio je upravo Srbiji. Oko vrata nosi srebrni lanac sa krstom i grb svog kluba, osveštan u svim svetinjama manastira na Svetoj gori. Na grudima ima istu takvu tetovažu - vuka u plamenu.

Rođen je na Bogojavljenje, 19. januara 1963. u Kirogrovadu, u Ukrajini, tadašnjem Sovjetskom Savezu, u lekarskoj porodici. Otac Sergej Zaldostanov, lekar po struci, prošao je Veliki otadžbinski rat.

Majka i sestra su mu takođe lekari. Za majku se zna da je reanimatolog, a za sestru da radi u inostranstvu. Zna se da je detinjstvo proveo u Sevastopolju, da se školovao u Moskvi, gde je završio Medicinski fakultet i da je neko vreme živeo na Zapadu.

Specijalizirao je maksilofacijalnu hirurgiju. Medicinu je batalio, a svoj hobi pretvorio je u zanimanje, pa danas živi svoj san. Prvi motor, javu, kupio je 1983. godine. U to vreme, danju je radio kao lekar i vodio život običnog čoveka, a noću je krstario moskovskim ulicama. O ljubavnom životu najpoznatijeg ruskog motocikliste malo se zna. Sredinom osamdesetih bio je oženjen nemačkom novinarkom Matildom, ćerkom direktora Mercedes benca u Štutgartu, ali brak nije potrajao. Pratile su ga glasine da iz različitih veza ima više dece i da učestvuje u njihovom vaspitanju, a zapravo se zna samo za sina Gošu.

U vreme kada je bio oženjen Nemicom živeo je u Zapadnom Berlinu, gde je promenio više poslova, a navodno radio je kao obezbeđenje u noćnom klubu Sekston, kultnom mestu rokera. Tako je bilo sve do zatvaranja kluba, koji je zahvaljujući Hirurgu ponovo oživeo u Moskvi pod istim imenom.

Uoči rušenja Berlinskog zida, 1989. godine, i malo pre konačnog sloma SSSR-a, zvanično je osnovao Noćne vukove. Klub je u početku okupljao ljubitelje rok muzike i moticikala koji su osamdesetih godina održavali zabranjene rok koncerte u Moskvi. Prijateljstvo Putina i Hirurga nailazi na simpatije kod slovenskog sveta, ali je trn u oku zapadnom svetu.

Prilikom susreta sa Putinom, u početku su ga čuvari Kremlja pretresali i pratili sve do kapija. Sada mu, kako se priča, salutiraju.

Hirurga su zapadni mediji u međuvremenu proglasili antisemistom i homofobom, a njegove vukove - bandom. On je delom mnogo puta dokazao da nije antisemista, a kaže da je shvatanje homoseksualnih odnosa kao bolest njegovo pravo.

- Spreman sam da se bacim na mitraljesko gnezdo - kazao je Hirurg za britanski Telegraf. - Ne sumnjajte u to.

U međuvremenu, Hirurg i njegovi Noćni vukovi nastavljaju da s ruskom zastavom krstare drumovima Rusije i Evrope, i poručuju - Rusija je tamo gde smo mi.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.