Ruski radnici zadovoljni poslom ne i platom

Izvor: GdeInvestirati.com, 03.Maj.2015, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski radnici zadovoljni poslom ne i platom

MOSKVA - Većina zaposlenih u Rusiji, njih 73 odsto, je u ovoj godini zadovoljna svojim poslom, što je nešto manje nego godinu dana ranije kada ih je bilo 77 odsto.

Pozitivnu ocenu svom poslu češće daju visokoobrazovani građani (77 odsto) i materijalno obezbeđeni (78 odsto), nego ljudi sa osnovnim obrazovanjem (61 odsto) i niskim primanjima (66 odsto), pokazali su podaci ankete Sveruskog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM), preneo je Finmarket.ru.

Oni koji žele da promene posao svoju nameru objašnjavaju, prvenstveno, nezadovoljstvom niskom zaradom (32 odsto u 2015. u odnosu na 24 odsto u 2014. godini). Pored toga, žale se na nemogućnost profesionalnog napredovanja i lošu organizaciju rada (po sedam odsto) i naporan rad (šest odsto).

Svaki drugi zaposleni (50 dosto) ne bi menjao posao na kome trenutno radi. Prošle godine je blo više onih koji ne bi menjali posao -57 odsto.

Među različitim aspektima rada, najveću radost pruža kontakt s kolegama. "Mikroklimom" u kolektivu zadovoljno je devet od deset radnika (90 odsto). Većina se ne žali na odnos sa rukovodstvom (78 odsto).

Redovnošću isplata zarada zadovoljno je više od tri četvrtine radnika (78 odsto), što je pad u odnosu na prošlu godinu, kada ih je bilo 86 odsto.

Visinom plate, međutim, većina nije zadovoljna i u poslednjih 12 meseci njihov broj je porastao sa 52 odsto 2014. godine, na 65 odsto ove godine.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.