Ruski patrijarh pozvao na sveti rat, evo i zašto

Izvor: Vesti-online.com, 21.Okt.2016, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski patrijarh pozvao na sveti rat, evo i zašto

"Rat protiv terorizma je sveti rat i on mora da bude obaveza svih država, a ne samo Rusije", rekao je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril, prenose ruske agencije.

- Žao mi je što su moje reči pogrešno protumačene. Nikada nisam pričao o svetom ratu u Siriji, govorio sam o svetom ratu protiv terorizma. Mislim da sa tim rečima mogu da se slože mnoge >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << žrtve terorizma u Evropi. Dovoljno je da se setimo svega što se desilo relativno nedavno u Francuskoj i Belgiji - rekao je patrijarh odgovarajući na pitanja novinara na londonskom aerodromu Luton na završetku posete Velikoj Britaniji o vojnoj operaciji u Siriji.

Prema njegovim rečima, "zaštitom naših bliskih, naših rođaka i našeg naroda od terorizma, mi branimo sveti dar života na koji atakuju teroristi".

- Moje reči ne treba stavljati u politički kontekst, ali sam duboko uveren da učešće naroda i država u konkretnim vojnim akcijama treba tako shvatiti - rekao je poglavar ruske crkve.

- U tom smislu i današnja borba protiv terorizma mora da bude zajednička, to nije samo stvar Rusije, već svih zemalja. Moramo se ujediniti da pobedimo ovo zlo i zato taj rat nazivam svetim - dodao je patrijarh Kiril, prenosi "Sputnjik".
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Patrijarh Kiril: Zašto sam rat protiv terorizma nazvao svetim

Izvor: RTS, 21.Okt.2016

Nikada nisam pričao o svetom ratu u Siriji, govorio sam o svetom ratu protiv terorizma, rekao je ruski patrijarh Kiril objašnjavajući svoju prethodnu izjavu kojom je pozvao zemlje da se ujedine u borbi protiv zla terorizma. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.