Ruski patrijarh: Počeo je sveti rat

Izvor: Press, 21.Okt.2016, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski patrijarh: Počeo je "sveti rat"

"Rat protiv terorizma bi trebalo da bude zajednički poduhvat. Ovo nije samo borba Rusije. Ovo je borba svih zemalja, svi bi trebalo da se ujedinimo da savladamo ovo zlo"
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril tokom posete Velikoj Britaniji pozvao je na ujedinjenje hrišćanskog sveta u "borbi protiv zla" terorizma i rekao da smatra da je to "sveti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << rat".
"Rat protiv terorizma bi trebalo da bude zajednički poduhvat. Ovo nije samo borba Rusije. Ovo je borba svih zemalja, svi bi trebalo da se ujedinimo da savladamo ovo zlo. Ovo je rat koji ja nazivam svetim ratom", rekao je patrijarh Kiril.
Poglavar Ruske pravoslavne crkve posetio je Britaniju, a tokom te posete je razgovarao s kraljicom Elizabetom i kanterberijskim nadbiskupom.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.