Ruski konvoj još stoji

Izvor: RTV Pink, 16.Avg.2014, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski konvoj još stoji

Konvoj ruskih kamiona u kojima je, kako tvrdi Moskva, humnitarna pomoć za stanovništvo istočne Ukrajine i dalje stoji u Rusiji, nekoliko kilometara od granice



Konvoj čeka inspekciju, dok pobunjenici u Donjecku optužuje vlasti Kijeva da to namerno oteže. U Donjecku koji je uporište proruskih pobunjenika, pod opsadom ukrajinske vojske, zabrinjavajuća je humanitarna situacija i željno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << se očekuje pomoć Rusije, izjavio je "premijer" samoproglašenje "Narodne Republike Donjecka", Aleksandar Zaharčenko. Oko 200 ruskih kamiona obojenih u belo danas stoji na 30 kilometara od graničnog prelaza kod Donjecka, javlja Frans pres iz Rusije i dodaje da je konvoj tu još od četvrtka. Ukrajinski graničari i carinici koji su stigli na rusku teritoriju još nisu počeli inspekciju tovara u kamionima jer čekaju dokumenta o sadržaju tereta. Za to je zadužen Međunarodni komitet Crvenog krsta koji će raspodeliti pomoć stanovništvu u mestima zahvaćenim ratom. Ukrajinske vlasti sumnjaju da bi u ruskim kamionima moglo biti oružje i municija za pobunjenike. Problem s ruskim tovarom je iskomplikovalo to što Ukrajina tvrdi da su njene snage u četvrtak zaustavile i delom uništile drugi konvoj, ruskih okopnih vozila koja su ušla u Ukrajinu, što je Moskva demantovala.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.