Rusija širi ofanzivu na islamiste, razmatraju se vazdušni udari na Irak

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Okt.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija širi ofanzivu na islamiste, razmatraju se vazdušni udari na Irak

MOSKVA - Rusija će razmotriti širenje vazdušnih napada protiv terorista u Siriji i na Irak, ukoliko primi takav zahtjev iz Bagdada, izjavila je danas predsjednica gornjeg doma ruskog parlamenta Valentina Matvijenko, a prenela agencija RIA novosti.

Matvijenko je dodala da Moskva za sada nije primila takav zahtjev iračke vlade, prenosi Rojters.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />Rusija je prije šest dana pokrenula vojne operacije protiv Islamske države u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Kako je rekao pres sekretar ruskog predsjednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.