Rusija osujetila nekoliko terorističkih napada u Moskvi

Izvor: N1 televizija, 04.Maj.2016, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija osujetila nekoliko terorističkih napada u Moskvi

Rusija je uspela da osujeti nekoliko napada terorista iz Turske i Sirije na području Moskve, saopštila je večeras ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) i dodala da je uhapsila grupu državljana iz centralnog dela Azije.

"Uhapšena je grupa državljana iz centralnog dela Azije koja je planirala seriju terorističkih napada na područje Moskve početkom maja prema direktivama šefova međunarodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << terorističkih organizacija aktivnih u Siriji i Turskoj", navodi se u saopštenju FSB-a.

U Rusiji se ove godine za 1. maj obeležavao Svetski dan rada a i Uskrs prema julijanskom kalendaru, dok je 9. maja predviđen vojni defile i druge manifestacije povodom Dana pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

FSB je navela da je tokom hapšenja pripadnika grupe pronađen "veliki broj oružja i eksploziva" i dodala da su u toku ispitivanja i nastavak istrage. Ta služba je početkom aprila saopštila da je na jugu Rusije, u Volgogradskoj sprečila grupu ekstremista "Palasovskog džamata" u vrbovanju lokalnog stanovništva za odlazak u redove džihadista iz Islamske države.

U saopštenju se dodaje da su uhapšeni i ekstremni islamisti koji su pripremali terorističke napade u tom regionu.

Hapšenja osoba za koje se sumnja da su povezani sa Islamskom državom i drugim terorističkim organizacijama su učestala u Rusiji u poslednje vreme.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Turska

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Rusija osujetila nekoliko napada planiranih u Moskvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2016

Rusija je uspela da osujeti nekoliko napada terorista iz Turske i Sirije na području Moskve, saopštila je večeras ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) i dodala da je uhapsila grupu državljana iz centralnog dela Azije..."Uhapšena je grupa državljana iz centralnog dela Azije koja je planirala...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.