Izvor: Blic, 30.Avg.2016, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija ne želi da komentariše navodne hakerske napade u SAD

Rusija ne želi da komentariše navode o umešanosti Moskve u hakerski upad u bazu podataka glasača u SAD, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao da nema nikakvih činjenice koje bi poduprle navode da je Rusija umešana u biračke spiskove u američkim saveznim državama Arizona i Ilinois, preneo je Tass.

- Takve izjave su potpuno neutemeljene pošto nisu ni na čemu zasnovane. Nikave činjenice nisu date - rekao je Peskov.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
On je rekao Moskva ne smatra da treba da obraća pažnju na takve navode.

Američki Federalni istražni biro (FBI) upozorio je vlasti u Arizoni i Ilinoisu da treba da pojačaju bezbednost pošto postoje dokazi da su hakeri imali pristup bazi podataka s biračkih spiskova.

Vlasti u SAD su sve zabrinutije zbog mogućnosti da hakeri, posebno koji rade za Rusiju ili neku drugu zemlju, mogu ugroziti sistem pred predsedničke izbore u decembru, navodi agencija Asošijetid pres.

Neki stručnjaci, kao i štab predsedničke kandidatkinje Demokratske partije Hilari Klinton, veruju da Rusija stoji iza hakerskog napada na imejlove Demokratskog nacionalnog komiteta, navodi AP.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.