Rusija će smanjiti odliv kapitala

Izvor: GdeInvestirati.com, 18.Sep.2014, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija će smanjiti odliv kapitala

MOSKVA - BDP Rusije će, prema procenama, u trećem i četvrtom kvartalu porasti između 0,1-0,2 odsto, izjavio je ruski ministar za ekonomski razvoj, Aleksej Uljukajev.

"Naša privreda je u dosadašnjih osam meseci registrovala rast od 0,7 odsto. Očekujemo da će privredni rast u trećem i četvrtom kvartalu ove godine biti na nivou od 0,1-0,2 odsto", izjavio je Uljukajev na sednici ruske vlade, a prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << ruska novinska agencija Itar-tas.

Uljukajev je, takođe, prognozirao značajan pad u godišnjem odlivu kapitala u predstojećim godinama.

"Očekujemo da će odliv kapitala u 2016. godini biti smanjen na 30 milijardi dolara, a u 2017. na 20 milijardi dolara", izjavio je Uljukajev.

Centralna banka Rusije je nešto ranije saopštila da će ovogodišnji odliv kapitala iznositi 90 milijardi dolara, dok će u 2015. taj odliv biti smanjen na 35 milijardi dolara, u 2016. na 29 milijardi dolara, a u 2017. na 18 milijardi dolara.

U najnovijem izveštaju Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) navodi se da je neto odliv kapitala iz Rusije u periodu maj-jun znatno usporio u odnosu na prva tri meseca ove godine.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.