Rusi protestnim povorkama obeležili godišnjicu smrti Njemcova

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Feb.2017, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi protestnim povorkama obeležili godišnjicu smrti Njemcova

Nekoliko hiljada Rusa danas je povorkom ulicama Moskve obeležilo dve godine od ubistva opozicionog lidera Borisa Njemcova ispred Kremlja.

Njemcov je bio oštar kritičar predsednika Vladimira Putina, a njegova smrt 27. februara 2015, za koju se smatra da je naručeno ubistvo, izazvala je i poplavu gneva, i talas straha opozicije.

Na najvećem skupu opozicije od lanjske godišnjice, učesnici protesta su danas nosili plakate s parolama "Rusija će biti slobodna", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "Ako ima Putina, nema Rusije" i "Naša jedina preostala šansa je ulica".

Slične demonstracije u čast Njemcova održavaju se u drugim gradovima Rusije, uključujući i rodni grad ubijenog opozicionara, Nižnji Novgorod.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.