Rusi pozvali Obamu na proslavu povodom pobede u Drugom svetskom ratu

Izvor: Večernje novosti, 22.Dec.2014, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi pozvali Obamu na proslavu povodom pobede u Drugom svetskom ratu

MOSKVA - Zvanična Moskva uputila je američkom predsedniku Baraku Obami, kao i drugim liderima zemalja anti-hitlerovske koalicije, poziv na proslavu 70. godišnjice od pobede u Drugom svetskom ratu, izjavio je TASS-u pomoćnik ruskog predsednika Juri Ušakov."Ako bi nabrajao sve zemlje čijim liderima smo poslali poziv, verovatno bih neku propustio, ali pozivnice su poslate prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << spisku prethodne godišnjice i proslave pobede", rekao je zvaničnik Kremlja.Naravno, pozvane su sve zemlje anti-hitlerovske koalicije, jer, jasno je, te zemlje su naši najbliži saveznici, kao što su i partneri, uključujući i zemlje u razvoju, Brazil, Indija, Kina, Južnoafrička Republika, rekao je Ušakov, ponavljajući da je poziv upućen mnogim zemljama.Anti-hitlerovska koalicija uključuje Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju, Kinu, Francusku, kao i nekoliko desetina drugih zemalja, rekao je zvaničnik Kijeva."Pozivnice su poslate, primetio sam da su neke države odmah i odgovorile, dok neke druge razmatraju poziv, ali sve je to u redu jer ima još dovoljno vremena pre proslave", koja je u maju, precizirao je Ušakov.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva pozvala Obamu na proslavu

Izvor: B92, 22.Dec.2014

Zvanična Moskva uputila je američkom predsedniku, kao i drugim liderima zemalja anti-hitlerovske koalicije, poziv na proslavu 70. godišnjice od pobede u WW2..."Ako bi nabrajao sve zemlje čijim liderima smo poslali poziv, verovatno bih neku propustio, ali pozivnice su poslate prema spisku prethodne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.