Rusi 100 POSTO SIGURNI: Abu Bakr Al Bagdadi je MRTAV!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2017, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi 100 POSTO SIGURNI: Abu Bakr Al Bagdadi je MRTAV!

Vođa ozloglašene Islamske države je definitivno ubijen

Predsedavajući ruskog parlamentarnog Odbora za odbranu i bezbednost Viktor Ozerov izjavio je danas da je "blizu 100 odsto" izvesno da je vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi ubijen, objavio je Interfaks, prenosi Rojters.

- Mislim da je ta informacija blizu 100 odsto tačna. Činjenica da ga Islamska država još uvek nigde prikazala takođe doprinosi uverenju da je Al Bagdadi ubijen - rekao je Ozerov. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Zvanična Moskva je u utorak objavila da ne može da potvrdi da je lider Islamske države Abu Bakr el Bagdadi ubijen prošlog meseca u vazdušnom udaru u Siriji. To je izjavio zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Genadij Gatilov, javila je agencija Interfaks, preneo je Rojters.

Foto: Profimedia

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je pre nedelju dana da proverava navode da je vođa Islamske države ubijen u ruskom vazdušnom napadu, izvedenom krajem maja u Raki.

Ovo ministarstvo je navelo da je vazdušni napad izveden 28. maja na komandni položaj Islamske države, gde su se njene vođe sastale kako bi raspravljali o rutama za izlazak terorista iz Rake putem takozvanog južnog koridora.

Foto: Profimedia

- Prema primljenoj informaciji, koja se proverava putem različitih kanala, sastanku je prisustvovao i vođa Islamske države Ibrahim Abu Bakr al Baghdadi, koji je eliminisan u napadu - piše u saopštenju.

Foto: Profimedia

Ministarstvo je navelo da je Rusija obavestila SAD u vezi sa vazdušnim napadom na periferiji Rake, sirijskog grada koji je uporište Islamske države, tokom kojeg je moguće da je ubijen Al Bagdadi. Šef diplomatije Sergej Lavrov je potom izjavio da Moskva nije 100 odsto sigurna da je Bagdadi ubijen.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ozerov: Velika verovatnoća da je Bagdadi likvidiran

Izvor: Vostok.rs, 23.Jun.2017

Predsedavajući ruskog parlamentarnog Odbora za odbranu i bezbednost Viktor Ozerov izjavio je danas da je „blizu 100 odsto” izvesno da je vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi ubijen, objavio je Interfaks.. . „Mislim da je ta informacija blizu 100 odsto tačna. Činjenica da ga Islamska...

Nastavak na Vostok.rs...

SAD: Koalicija ne zna da li je Bagdadi živ

Izvor: Blic, 23.Jun.2017

Koalicija predvođena SAD, koja se bori protiv takozvane Islamske države, saopštila je danas da nema konkretne dokaze da li je lider te ekstremističke grupe Abu Bakr el Bagdadi ubijen ili je živ, ali da je smanjio bilo kakav značaj koji je imao na bojnim poljima Iraka i Sirije...- Ne znamo pouzdano...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.