Rast ruskih rezervi

Izvor: GdeInvestirati.com, 30.Mar.2015, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast ruskih rezervi

MOSKVA - Međunarodne rezerve Rusije porasle su u sedmici od 13. do 20. marta za 1,2 milijarde dolara, na 352,9 milijardi dolara.

To je prvi rast od kraja novembra prošle godine, saopštila je Banka Rusije.

Tada su u nedelji od 21. do 28. novembra međunarodne rezerve povećane sa 420,4 milijarde na 420,5 milijardi dolara, preneo je Tas.

Od početka ove godine međunarodne rezerve >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << Rusije smanjene su za 35,6 milijardi dolara.

Kako je Tasu rečeno u pres službi Banke Rusije, međunarodne rezerve su u nedelji od 13. do 20. marta povećane prvenstveno pod uticajem pozitivne kursne i tržišne revalorizacije.

Međunarodne rezerve Rusije su visokolikvidne devizne aktive u vlasništvu Banke Rusije i ruske vlade, koje čine sredstva u stranoj valuti, specijalna prava vučenja (SDR), rezervisanja u Međunarodnom monetarnom fondu i monetarno zlato.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.