Putinu nije dovoljno izvini: Erdoganu još dva uslova

Izvor: B92, 01.Jul.2016, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putinu nije dovoljno "izvini": Erdoganu još dva uslova

Moskva očekuje od Ankare kažnjavanje odgovornih i kompenzaciju zbog obaranja ruskog borbenog aviona u novembru prošle godine.

To je uslov za potpunu obnovu rusko - turskih odnosa, saopštila je novinska agencija Interfaks pozivajući se na ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova.

Ruski predsednik Vladmiri Putin je, kako je ocenio, jasno rekao da su uslovi Moskve za obnovu odnosa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "izvinjenje, kažnjavanje odgovornih i kompenzacija", prenosi Rojtrers.

"Prvi je ispunjen, sada čekamo na drugi i treći", poručio je Karlov.

Interfaks dodaje, pozivajući se na ruskog predstavnika u Međunarodnog agenciji za atomsku energiju, da bi nakon normalizacije odnosa između Rusije i Turske trebalo da budu obnovljeni radovi na projektu izgradnje nuklearnog postrojenja Akuju u Turskoj.

Rusko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je danas da je počelo da primenjuje odluku vlade da se nastave čarter letovi za Tursku, saopštila je ruska agencija TASS.

Inače, prvi put od obaranja ruskog bombardera na granici Sirije i Turske, juče su telefonom razgovarali predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan.

Oni su u 40 minutnom razgovoru izrazili odlučnost da ožive međusobne odnose i da se bore protiv terorizma, saopštila je Kancelarija turskog predsednika.

Erdogan je rekao u Ankari da se sa ruskim šefom države dogovorio o sastanku tokom samita G20 koji će biti održan u septembru u Kini.

Turski predsednik je dodao da su ruski predsednik Putin i on naložili ministrima inostranih poslova svojih zemalja da razgovaraju o svim aspektima tog pitanja tokom sastanka na marginama samita Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju 1. jula u Sočiju.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putinu nije dovoljno "izvini": Erdoganu još dva uslova

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2016

MOSKVA - Moskva očekuje od Ankare kažnjavanje odgovornih i kompenzaciju zbog obaranja ruskog borbenog aviona u novembru prošle godine...To je uslov za potpunu obnovu rusko - turskih odnosa, saopštila je novinska agencija Interfaks pozivajući se na ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova...Ruski...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.