Predsednik Poljske proti parade u Moskvi: Crveni trg će se pretvoriti u oružani trg

Izvor: Blic, 03.Maj.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Poljske proti parade u Moskvi: Crveni trg će se pretvoriti u oružani trg

Poljski predsednik Bronislav Komorovski izjavio je danas da vojna parada povodom Dana pobede planirana da se održi 9. maja u Moskvi, predstavlja "simbol nestabilnosti".

Poljska treba da pamti lekcije iz istorije i da se ne prepusti zabludi da ništa ne preti zemlji, rekao je Komorovski, a preneo Tass.

"Uskoro, 9. maja, Crveni trg u Moskvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će se pretvoriti u oružani trg. Tu će biti one jedinice koje su nedavno napale susednu Ukrajinu pred nama i čitavim svetom, demonstrirajući svoju silu", kazao je Komorovski.

Vojni konflikt dugo vremena nije bio tako blizu granica Poljske kao što je sad slučaj, istakao je Komorovski.

"Treba imati na umu da u pogledu ove vojne demonstracije, demonstracije sile, mi ne govorimo o istoriji, već o sadašnjosti i budućnosti. To je slika današnjeg nestabilnog i nemirnog sveta. U takvim uslovima, potrebno je da ojačamo bezbednost Poljske", naveo je Komorovski.

Komorovski je naglasio da je geopolitička pozicija Poljske "uvek bila teška", jer se ta država nalazi između Istoka i Zapada.

"Današnji svet nosi pretnje i zato je dalja modernizacija zemlje tako značajna, zajedno sa jačanjem veza sa zapadnim svetom širenjem evropskih integracija i aktivnim učestvovanjem u NATO", dodao je Komorovski.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komorovski: Parada u Moskvi simbol nestabilnosti

Izvor: RTS, 03.Maj.2015

Poljski predsednik Bronislav Komorovski izjavio je da vojna parada povodom Dana pobede u Moskvi, koja je zakazana za 9. maj, predstavlja "simbol nestabilnosti". . Poljska treba da pamti lekcije iz istorije i da se ne prepusti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.