Podrška izvoznicima na rusko tržište

Izvor: RTS, 24.Okt.2014, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška izvoznicima na rusko tržište

Privrednici iz tri okruga sa juga Srbije spremni su da svoje proizvode ponude ruskom tržištu i u tome će im pomoći Regionalna privredna komora Niš i PKS sa svojim predstavništvom u Moskvi. Tigar iz Pirota je najveći izvoznik robe na rusko tržište sa područja koje pokriva niška komora.

Najvažnije za sve one koji se spremaju za izlazak na rusko tržipte je da dugoročno planiraju posao i da od naših ljudi iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predstavništva PKS, na vreme dobiju sve potrebe informacije.

Prošle i u prvoj polovini ove godine, najveći izvoz za Rusiju sa područja PK Niš imali su pirotski Tigar, niški Šin von, Nisal i D-Kompani iz Babušnice. Među izvoznicima su i proizvođači voća, povrća, obuće, lekovitog bilja, vode...

U Niškoj mlekari kažu da su spremni za novi izazov, ali da su svesni da je rusko tržište ogromno i da će im, ukoliko izvoz krene, biti neophodno proširenje kapaciteta.

Dobri poznavaoci ruskog tržišta kažu da je jedan od najboljih načina za približavanje naše robe ruskom kupcu učešće na sajmovima, a najveći je početkom februara naredne godine.

Veoma je važna certifikacija po robnim grupama, ali je neophodno i strpljenje, jer se pojedina dokumenta čekaju šest meseci. Neke naše mlekare koje izvoze u Rusiju, na certifikate su čekale 18 meseci, dok je npr. proizvođačima alkohola neophodna i posebna dozvola za uvoz robe u Rusiju.

rts.nis@rts.rs

+381 18 236 588

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.