Patrijarh Rusije traži zabranu abortusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2016, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Rusije traži zabranu abortusa

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril potpisao je pismo u kojem poziva na potpunu zabranu abortusa na teritoriji Rusije, saopštio je predstavnik za medije poglavara Ruske pravoslavne crkve Aleksandar Volkov.

Inicijativa, koja je usaglašena sa Komisijom za pitanje porodice, zaštite materinstva i detinjstva Ruske pravoslavne crkve, poziva, između ostalog, da se svako začeto dete proglasi ljudskim bićem i da mu se da zakonsko pravo na život, zdravlje i blagostanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U dokumentu se predlaže zabrana hirurškog i medikamentnog prekida trudnoće, sredstava protiv kontracepcije i pomoćnih reproduktivnih tehnologija, koji su sastavni deo, kako se navodi, poniženja ljudskog dostojanstva i ubistva dece koja se nalaze u početnoj fazi embrionalnog razvoja.

Kako prenosi Sputnik, autori inicijative predlažu da se trudnicama i porodicama sa decom pruža materijalna pomoć iz federalnog budžeta u visini minimalne plate.

Potpise za usvajanje inicijative prikupljaju Ruski društveni pokret „Za život" i pokret „Pravoslavni dobrovoljci".

Nakon potpisivanja pisma, patrijarh Kiril je zahvalio učesnicima akcije na radu i blagoslovio ih, naveo je Volkov.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Patrijarh Kiril potpisao pismo u kojem se poziva na zabranu abortusa

Izvor: Vostok.rs, 28.Sep.2016

Patrijarh moskovski i cele Rusije potpisao je pismo u kojem se poziva na potpunu zabranu abortusa na teritoriji Rusije, saopštio je pres-sekretar poglavara Ruske pravoslavne crkve sveštenik Aleksandar Volkov.. . Inicijativa, koja je usaglašena sa Komisijom za pitanje porodice, zaštite materinstva...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.