Patrijarh Kiril će služiti moleban na izvoru Dnjepra

Izvor: Vostok.rs, 29.Avg.2015, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Kiril će služiti moleban na izvoru Dnjepra

29.08.2015. -

U periodu 29-30. avgusta 2015. godine Njegova Svetost patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril posetiće Smolensku mitropoliju.

Program posete obuhvata niz manifestacija posvećenih 1000-godišnjici prestavljenja svetog ravnoapostolnog kneza Vladimira.

Dana 29. avgusta poglavar Ruske Pravoslavne Crkve će doputovati u Sičovski rejon u Smolenskoj oblasti gde izvire reka Dnjepar, koja protiče >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << kroz Rusiju, Belorusiju i Ukrajinu. Svjatejši vladika će služiti moleban na izvoru Dnjepra, a takođe će posetiti manastir u čast svetog kneza Vladimira koji se gradi na ovom mestu.

Svjatejši patrijarh Kiril će istog dana doputovati u Smolensk i posetiće hram mučenika Borisa i Gleba na Smjadini, gde je 1015. godine sveti knez Gleb primio mučeničku smrt.

Poglavar Ruske Pravoslavne Crkve će 30. avgusta služiti Svetu liturgiju u sabornoj crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Smolensku. Po završetku Liturgije biće odslužen moleban za početak školske godine.

Istog dana će na Vladimirskom keju u Smolensku biti obeležen praznik «Na izvoru Dnjepra», psovećen 1000-godišnjici prestavljenja svetog ravnoapostolnog kneza Vladimira. Njegova Svetost patrijarh Kiril će učestvovati u ceremoniji otvaranja spomenika krstitelju Rusije, a zatim će se obratiti stanovnicima i gostima grada.

Sa ruskog Marina Todić,

Pravoslavlje
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.