PUTINOVA KOLICA Superlimuzina ruskog predsednika predstavljena na tajnoj lokaciji

Izvor: Blic, 19.Apr.2014, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTINOVA KOLICA Superlimuzina ruskog predsednika predstavljena na tajnoj lokaciji

Na tajnoj lokaciji u Moskvi predstavljen je "Kortež", prototip luksuzne limuzine namenjene ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, prenosi sajt vesti.ru. Automobil je naručio lično Vladimir Putin: Prvobitni nacrt budućeg automobila pretrpeće izvesne izmene u dizajnu

Novinarima je omogućeno da vide samo preliminarnu verziju ove limuzine budućnosti. Zabranjeno im je da automobil fotografišu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sve elektronske uređaje su morali da ostave na ulazu u fabriku u Moskvi.

Saopšteno je samo da će verzija koja je predstavljena pretrpeti izvesne izmene, kao i da će biti na raspolaganju i verzija za šire tržište.

Pročitajte još Ovako će izgledati nova limuzina ruskog predsednika

- Sve ideje zasnovane su na automobilima iz ere Brežnjeva, kao i stranim markama kao što su "rols-rojs", "mercedes", "audi" - rekao je Maksim Nagajcev, direktor kompanije "FSUE", koja će proizvoditi automobil.

Projekat "Kortež" pokrenut je još 2012. godine, kada je po Putinovom nalogu pokrenuto projektovanje nove ruske limuzine. Još je tada odlučeno da automobil ne bude nemenjen pojedincima, već samo predesedniku Rusije.

U nastanak vozila uključene su i neke američke kompanije, koje su razvile 3D platforme novog modela, ali i delove motora, šasije, menjača...

VIDEO > Limuzina za Putina:

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.