Odnosi Rusije i Norveške se mogu pogoršati

Izvor: Vostok.rs, 24.Jun.2017, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odnosi Rusije i Norveške se mogu pogoršati

Odnosi između Rusije i Norveške se mogu pogoršati zbog odluke Osla da nastavi raspoređivanje korpusa morske pešadije na svojoj teritoriji. Moskva ocenjuje ovaj korak kao „potez vojnih priprema“.

„Razmatramo odluku norveške vlade kao element vojnih priprema pod rukovodstvom SAD koje su intenzivirane u kontekstu antiruske propagandne histerije“, navodi se u dokumentu koji je objavljen na stranici ruske ambasade na Fejsbuku.

Diplomate su naglasile da je saopštenje o raspoređivanju marinaca na rotacionoj osnovi pokušaj da se dovede u zabludu. U suštini, primećuju u diplomatskoj misiji, prisustvo Amerikanaca „ostaje neprekidno“.

U Ambasadi su dodali da je Moskva prinuđena da preduzme adekvatne mere radi zaštite države, jer ne postoji sveobuhvatni dijalog.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.