Ništa od tribunala za MH17

Izvor: Vostok.rs, 13.Okt.2015, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od tribunala za MH17

13.10.2015. -

Ambasador Holandije u Moskvi Ron van Dartel izjavio je da međunarodna istražna grupa za istraživanje uzroka pada „boinga“ u Donbasu odustala od stvaranja tribunala za MH17 preko Ujedinjenih nacija. U ovom trenutku Australija, Holandija, Malezija, Belgija i Ukrajina traže alternativu kako bi bili otkriveni uzroci ove tragedije.

Van Dartel je saopštio kako se odustaje od napora da se osnuje međunarodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << tribunal na osnovu odluke Saveta bezbednosti.

„Rusija je vrlo jasno dala do znanja svoj stav uz pomoć veta. To je kraj napora za osnivanje tribunala i sada tražimo alternativu za njega“, pojasnio je diplomata.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku o novim varijantama razgovaraju zemlje koje ulaze u međunarodnu istražnu grupu. Kao alternativu ambasador je naveo istragu u okviru Međunarodnog krivičnog suda, kao i sprovođenje međudržavnog suđenja zemalja međunarodne istražne grupe. Van Dartel je naglasio da zasad nijedna od ponuđenih varijanti nije u prednosti, jer se razgovori o tom pitanju nastavljaju.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.