Moskva zabranila gej paradu

Izvor: Kurir, 22.Maj.2015, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva zabranila gej paradu

Upozorili smo organizatore da šetnja neće biti dopuštena i obavestili ih o rizicima ukoliko se ogluše o tu zabranu, izjavio je portparol gradonačelnika Moskve Aleksej Majorov

MOSKVA - Moskovske gradske vlasti saopštile su u četvrtak da neće dozvoliti održavanje gej parade u ruskoj prestonici, koju su aktivisti planirali da održe krajem maja, objavili su ruski mediji.

"Upozorili smo organizatore da šetnja neće biti dopuštena i obavestili >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ih o rizicima ukoliko se ogluše o tu zabranu", izjavio je portparol gradonačelnika Moskve Aleksej Majorov za agenciju RIA Novosti.

Gradske vlasti Moskve nisu dale nikakvo objašnjenje za zabranu gej parade, ali takva odluka ne predstavlja iznenađenje za organizatore, budući da je njihov zahtev za održavanje parade odbijen svake godine od 2006, kad je prvi put predat.

Svaki put kad su gej aktivisti pokušali da održe neki javni skup, moskovska policija bi ih brzo rasterala. Organizatori su ove godine prijavili održavanje dva okupljanja i gej parade 30. maja, a očekivali su da će se na svakom od tih događaja okupiti stotinak ljudi.

Protesti homoseksualaca su u Rusiji retki, a ruski predsednik Vladimir Putin je 2013. godine potpisao zakon kojim se zabranjuje iznošenje "gej propagande" pred maloletnicima.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Parada ponosa

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva zabranila gej paradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2015

Moskovske gradske vlasti su saopštile da neće dozvoliti održavanje gej parade u ruskoj prestonici, koju su aktivisti planirali da održe krajem maja, objavili su ruski mediji..."Upozorili smo organizatore da šetnja neće biti dopuštena i obavestili ih o rizicima ukoliko se ogluše o tu zabranu",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.