Moskva sprema treći humanitarni konvoj za Ukrajinu

Izvor: Vesti-online.com, 17.Sep.2014, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva sprema treći humanitarni konvoj za Ukrajinu

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije biće spremno u roku od nekoliko dana da isporuči nove humanitarne zalihe u jugoistočni region Ukrajine, koji je zahvaćen ratom.

Rusi ne odustaju od pomoći ljudima na istoku Ukrajine (Foto: Arhiva)

 

"Do kraja sedmice bićemo spremni da počnemo taj posao, pod uslovom da budu usvojene odgovarajuće odluke", izjavio je Vladimir Stepanov, zamenik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ministra za vanredne situacije.

 

On je dodao da se akcija sakupljanja humanitarne pomoći odvija širom zemlje i da su formirani timovi volontera.

 

"Akcenat je na pripremama za zimsku sezonu", rekao je Stepanov, prenosi Itar Tas.

 

Rusko Ministartsvo za vanredne situacije ranije je isporučilo oko 2.000 tona humanitarne pomoći civilima na jugoistoku Ukrajine.

 

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je u intervjuu listu "Rosiskaja gazeta" da je humanitarna situacija na istoku Ukrajine katastrofalna i da se civilima mora poslati pomoć pre zime.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.