Moskva pozdravlja odluku DNR i LNR da se izbori odlože

Izvor: Vostok.rs, 06.Okt.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva pozdravlja odluku DNR i LNR da se izbori odlože

06.10.2015. -

Moskva pozdravlja odlulku DNR i LNR da lokalne izbore prenesu odlože za sledeću godinu, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Mi pozdravljamo ovu odluku“, rekao je Peskov.

Ukrajinske vlasti zakazale su izbore za lokalne organe vlasti za 25. oktobar. Vlasti Luganske Narodne Republike pripremale su se da izbore >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << organizuju 1. novembra, dok su u Donjeckoj Narodnoj Republici izbori trebalo da budu održani 18. oktobra.

Luganski informacioni centar u utorak je objavio saopštenje političkih predstavnika LNR i DNR na minskim pregovorima Vladislava Dejnega i Denisa Pušilina da se vlasti samoproglašenih republika slažu da izbore odlože za sledeću godinu.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Svi pozdravljaju odlaganje izbora u Donbasu

Izvor: Vostok.rs, 07.Okt.2015, 10:30

07.10.2015. -..Moskva, Berlin, Pariz i Kijev pozdravljaju odluku vlasti LNR i DNR da lokalne izbore odlože za sledeću godinu. U Evropskoj uniji navode da odluka LNR i DNR uliva nadu u trajno političko rešenje sukoba, a pozitivno se o njoj izjasnio i američki Stejt department...Ukrajinske vlasti...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.