Moskva objavila ceo tekst sporazuma o Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2016, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva objavila ceo tekst sporazuma o Siriji

Moskva je danas objavila čitav tekst rusko-američkog sporazuma o Siriji koji su 9. septembra postigli šefovi diplomatije SAD Džon Keri i Rusije Sergej Lavrov izrazivši nadu da će SAD ispuniti obećanje i napraviti distinkciju između umerene i ekstremističke opozicije.

"Nakon informativnog "curenja" u zapadnim medijima, Stejt department je pre neki dan na svom sajtu objavio deo dokumenata, ne dogovorivši se sa nama o datumu objavljivanja. Mi sada objavljujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tekst dogovora na ruskom jeziku", saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Rusija se nada da će SAD ipak ispuniti svoje obaveze i napraviti podelu na umerenu opoziciju i na teroriste u Siriji, navodi se u komentaru Ministarstva, prenosi Sputnjik.

"Očekujemo da će SAD napokon ispuniti staro obećanje o podeli, jer mnoge formacije militanata koje Vašington naziva "umerenim" se bore zajedno sa Nusra frontom i čak su se spojile sa tom organizacijom," dodaje Moskva.

Koketiranje sa teroristima i popustljivost nikad nisu doneli dobro, ističe rusko Ministarstvo.

"Rusija i SAD ostavljaju za sebe pravo da izađu iz dogovora o Siriji, ako budu smatrali da se dogovor ne ispunjava", navodi se u saopštenju.

Sporazum postignut 9. septembra uključuje prekid vatre i koordinaciju operacija između ruske i američke vojske.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Sirija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.