Moskva neće zabraniti rad Mekdonaldsa

Izvor: RTS, 23.Avg.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva neće zabraniti rad "Mekdonaldsa"

Ruske vlasti ne nameravaju da zabrane rad američkom lancu restorana brze hrane "Mekdonalds", kaže potpredsednik ruske vlade Arkadij Dvorkovič.

Uopšte nema govora o zabrani rada za "Mekdonalds" u Rusiji, rekao je Arkadiji Dvorkovič Itartasu, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, "desilo se prosto tako da je u jednom trenutku okončana provera (restorana)".

Ruska državna agencija podseća da je ruska Federalna služba za sanitarno-epidemiološki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nadzor i zaštitu prava potrošača (Rospotrebnadzor) 21. avgusta saopštila da je u pet moskovskih "Mekdonaldsovih" restorana otkriveno nepoštovanje propisa o držanju hrane, zbog čega su zatvorena tri objekta, uključujući i prvi "Mekdonalds" na teritoriji bivšeg SSSR-a na Puškinskom trgu u Moskvi.

Prenoseći Dvorkovičevu izjavu, Rojters navodi da "simbol američkog kapitalizma" ima 440 restorana u Rusiji i da se po godišnjem izveštaju iz 2013. smatra jednim od sedam najvećih tržišta izvan SAD-a i Kanade.

Britanska agencija podseća da su restorani "Mekdonaldsa" zatvoreni u vreme kada je Rusija uvela jednogodišnji embargo na uvoz mesa, ribe, mlečnih proizvoda, voća i povrća iz SAD-a, Evropske unije, Kanade, Australije i Norveške, odgovarajući na sankcije Zapada zbog ukrajinskog konflikta.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vlasti ne nameravaju da zabrane rad MekDonaldsa

Izvor: Akter, 23.Avg.2014

Ruske vlasti ne nameravaju da zabrane rad američkom lancu restorana brze hrane "MekDonalds", izjavio je danas potpredsednik ruske vlade Arkadij Dvorkovič.."Ne, uopšte nema govora (o zabrani rada za "MekDonalds" u Rusiji)", rekao je Dvorkovič Itar-Tas su...Prema njegovim rečima, "desilo se prosto...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.